Vuosikertomus

SUOMALAIS-KOREALAINEN KAUPPAYHDISTYS RY:N VUOSIKERTOMUS 2015

YLEISTÄ

Vuosi 2015 oli yhdistyksen 30. varsinainen toimintavuosi. Vuoden lopussa yhdistyksellä oli 36 yritys- ja yhteisöjäsentä ja 11 henkilöjäsentä.

Yhdistyksen hallintopalveluista erillistä korvausta vastaan vastasi Keskuskauppakamari. Yhdistyksen sihteerinä toimi Hanna-Leena Harma, Keskuskauppakamari.

HALLITUKSEN TOIMINTA

Hallituksen kokoonpano vuonna 2015 oli:
Kari Heliö, Eversheds Asianajotoimisto Oy
Varapuheenjohtajat
Kari Hietanen, Wärtsilä Oy
Tapani Kurki, Marja Kurki Oy
Hallituksen jäsenet
Inkeri Mentzoni, Vallila Interior Oy Ab
Pertti Mero, Quanton Oy
Jukka Nuortio, Nordea Pankki Suomi Oyj
Jani Peuhkurinen, Finnair Oyj
Antti Ruhanen, Hyundai Motor Finland Oy.

Kauppayhdistyksen hallitus kokoontui toimintavuoden aikana kolme kertaa: varsinaiset hallituksen kokoukset 3.3. ja 20.8. sekä toiminnan suunnittelukokous 15.10.

TOIMINNANTARKASTAJAT

Toiminnantarkastajina ovat toimineet Antero Lahtinen ja Matti Vinha, Nordstock Oyj ja varatoiminnantarkastajina ovat toimineet Risto Elomaa ja Ilpo Kaislaniemi.

TILAISUUDET

Vuosikokous
Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 20. toukokuuta WTC Helsingissä. Vuosikokouksen puhujavieras oli Etelä-Korean Suomen suurlähettiläs H.E. Dr. Donghee Chang.
Vuosikokoukseen osallistui 11 henkilöä.

Kauppayhdistyksen muut tilaisuudet
20.8. järjestettiin lounastilaisuus yhteistyössä Suomi – Korean Tasavalta-yhdistys ry:n kanssa paikkana Suomalainen Klubi, Helsinki. Lounastilaisuuden puhujavieraana oli Suurlähettiläs Matti Heimonen. Tilaisuutta isännöivät yhdistysten puheenjohtajat Matti Vinha ja Kari Heliö.
Tilaisuuteen osallistui n. 40 henkeä.

Lisäksi kauppayhdistyksen jäsenille lähetettiin kutsuja yhteistyötahojen tilaisuuksiin kuten:
21.5. Tapiolan Kuoron Sibelius-konsertti. Tapiolan kuoro esiintyy World Vision Children’s Choir –festivaaleilla Seoulissa 16.-20.8.2016.

4.6. Suomi- Korean Tasavalta Yhdistyksen ”Korea Golf Tournament 2015”.

9. ja 10.6. Kyung-sook Shinin kirjailijahaastattelut. Kyung-sook Shinin Pidä huolta äidistä on
ensimmäinen suomennettu eteläkorealainen romaani.

9.-10.11. Eurostars Fall Event 2015 –tapahtuma Tukholmassa. Tapahtumaan osallistui turkkilaisia ja korealaisia yrityksiä.

TALOUS

Yhdistyksen jäsenmaksu yrityksille oli kertomusvuonna 165,- euroa ja henkilöjäsenmaksu 30,- euroa. Tällä jäsenmaksutasolla yhdistys pystyy suoriutumaan velvoitteistaan.
Jäsenmaksutulot olivat 5.032,50 euroa. Tilikauden alijäämä oli -105,24 euroa.

STIPENDITOIMINTA

Vuonna 2015 kauppayhdistys ei myöntänyt stipendejä.

Helsinki, helmikuu 2016