Vuosikertomus

VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2015

KOKOUKSET

Vuoden 2015 aikana Suomalais-latinalaisamerikkalainen kauppayhdistys järjesti yhteensä 4 jäsenistön sekä 2 johtokunnan kokousta.

VUOSIKOKOUS JA VAALIKOKOUS

Kauppayhdistyksen vuosikokous pidettiin 11. toukokuuta WTC Helsingissä. Vuosikokouksen puhujavieras oli Andrés Sarmiento, Procolombia. Vuosikokoukseen osallistui 15 henkilöä.

Vuoden 2015 vaalikokous järjestettiin 11. joulukuuta Keskuskauppakamarin tiloissa. Vaalikokouksen puhujavieras Nicaraguan suurlähettiläs Ricardo Alvarado puhui aiheenaan: ”Investment and trade opportunities in Nicaragua”. Kokoukseen osallistui 10 henkilöä.

MUUT TILAISUUDET

26. toukokuuta järjestettiin verkostoitumistilaisuus ”Historic changes in Cuba! Opportunities opening for Finnish companies?” yhteistyössä Helsingin seudun kauppakamarin kanssa. Tilaisuudessa puhuivat:

-Enrique Orta Gonzáles, Ambassador, Republic of Cuba -Birgit Nevala, Business Partnership Coordinator, Finnpartnership -Juan Carlos Guzmán Monet, Senior Project Manager, Proyeccion -Tapani Järvinen, Chairman, Finnish-Latin American Trade Association Tilaisuuteen osallistui 34 henkilöä.

21. elokuuta kauppayhdistys yhteistyössä Keskuskauppakamarin ja Ulkoasiainministeriön kanssa järjesti Maailman markkinat 2015 –katsauksen julkistamistilaisuuden teemalla ”Latinalainen Amerikka tarjoaa mahdollisuuksia suomalaisyrityksille”. Seminaarissa puhuivat:

-Matti Anttonen, alivaltiosihteeri, taloudelliset ulkosuhteet, Ulkoasiainministeriö

-Anne Lammila, suurlähettiläs, Suomen suurlähetystö Meksiko

-Markku Virri, suurlähettiläs, Suomen suurlähetystö Brasilia

-Mika Halttunen, hallituksen puheenjohtaja, Halton Group Oy Ltd

-Mika-Markus Leinonen, suurlähettiläs, Suomen suurlähetystö Chile

-Jyrki Salmi, managing director & senior partner, Indufor Oy. Kauppayhdistyksen puheenjohtaja Tapani Järvinen toimi tilaisuuden puheenjohtajana.

Tilaisuuteen osallistui n. 130 henkilöä.

MUU TOIMINTA

Johtokunnan jäsenet tapasivat vuoden aikana Latinalaisen Amerikan maiden suurlähettiläitä ja edustivat osaltaan kauppayhdistystä. Yhdistyksen tiedotus tapahtui pääosin internet-sivujen kautta, www.kauppayhdistys.fi. Tämän lisäksi jäsenille lähetettiin suurlähetystöjen ja ministeriöiden toimittamia tiedotteita sekä välitettiin tietoa muiden toimijoiden järjestämistä tapahtumista, valtuuskuntavierailuista jne.

Yhdistyksen hallintopalveluista erillistä korvausta vastaan vastasi Keskuskauppakamari. Yhdistyksen sihteerinä toimi 31.7. asti Hanna-Leena Harma, Keskuskauppakamari. Anne Hatanpää, Keskuskauppakamari, on toiminut yhdistyksen sihteerinä 1.8. alkaen.

JÄSENET

Vuoden 2015 lopussa kauppayhdistyksessä oli 39 yritys- ja yhteisöjäsentä (vrt. 45 jäsentä vuoden 2014 lopussa) ja 19 yksityisjäsentä (vrt. 16 jäsentä vuoden 2014 lopussa).

Jäsenmaksu yritys- ja yhteisöjäseniltä vuonna 2015 oli 150,- euroa ja henkilöjäseniltä 30,- euroa.

JOHTOKUNTA JA TOIMINNANTARKASTAJAT 2015

Marraskuun 28. päivänä 2014 pidetyssä vaalikokouksessa johtokunnan kokoonpano vuodelle 2015 muodostui seuraavaksi:

Tapani Järvinen, puheenjohtaja              henkilöjäsen

Martti Haario, varapuheenjohtaja         henkilöjäsen

Jäsenet

Christian Borenius                                   henkilöjäsen

Tero Nummila                                          Finpro

Mikko Ripatti                                           FIM Varainhoito

Mikael Ruhala                                          Hamburg Süd/Alianca Finland

Kirsi Seppäläinen                                     Stora Enso Oyj

Jouko Suokas                                           VTT

Varajäsenet

Siv Ahlberg                                              Finnpartnership

Mika Relander                                         Finnvera Oyj

Toiminnantarkastajat:

Esa Linna                                                  henkilöjäsen

Jukka Nuortio                                           Nordea Pankki Suomi Oyj

Varatoiminnantarkastajat:

Sanna Ingman                                          henkilöjäsen

Timo Karppinen                                       Pohjola Pankki Oyj.

TALOUS

Tilikauden 2015 ylijäämä 275,86 euroa esitetään kirjattavaksi voitto-/tappiotilille.

Helsingissä, 8.3. 2016

Suomalais-latinalaisamerikkalainen kauppayhdistys ry Johtokunta