Lentomatkustuksen erikoisjärjestely Kiinaan matkustaville

Pandemian aikana lentoliikennettä Suomesta Kiinaan on merkittävästi rajoitettu. Haasteena ovat niin lentojen määrä ja saatavuus kuin myös paikalliset karanteenijärjestelyt. Näiden osalta Suomi-Kiina kauppayhdistys on käynyt keskusteluja Kiinan viranomaisten kanssa. Tilanne on paranemassa lisääntyvien lentojen osalta. Myös erityisjärjestelystä lisäpaikkojen osalta koneisiin on sovittu.

Suomi-Kiina kauppayhdistys tarjoaa, yhdessä Kiinan suurlähetystön kanssa, suomalaisille yrityksille mahdollisuutta saada lisäpaikkoja Kiinaan suuntautuville lennoille.

Palvelu on tarkoitettu Suomi-Kiina kauppayhdistyksen jäsenyrityksille, joilla on kiireellinen tai välttämätön tarve lähettää henkilökuntaa Kiinaan.

Lisäpaikkoja lennoille myöntää Kiinan suurlähetystö Suomessa. Paikan saaminen edellyttää, tavanomaisten vaatimusten lisäksi, kolmen dokumentin lähettämistä suurlähetystölle:
1) Invitation (PU) Letter Kiinan konttorist/organisaatiolta.
2) Kirje yritykseltä, jossa selitetään tarve kiireelliselle matkustamiselle.
3) Suosittelukirje Suomi-Kiina kauppayhdistykseltä.

Suomi-Kiina kauppayhdistys tarjoaa suosittelukirjeen. Sen hakemiseen yrityksen tulee lähettää seuraavat neljä tietoa (englanniksi) kauppayhdistyksen pääsihteerille oheisella Word-lomakkeella:
1) NAME OF COMPANY (yrityksen nimi)
2) Passengers asking for special ticket arrangement (matkustajat, jotka pyytävät erityisjärjestelyä; SUKUNIMI, ETUNIMI)
3) Reason for travel (syy matkalle)
4) Estimated days for travel (matkan arvioitu ajankohta; muodossa vuosi/kuukausi/päivä)

Lomake lähetetään Kauppayhdistykselle sähköpostiin ville.vuorensola(a)chamber.fi. Sähköisesti allekirjoitettu suosittelukirje palautetaan hakijalle, joka liittää sen muiden matkustusasiakirjojen kanssa viisumihakemukseen.

Suosittelukirje edellyttää kauppayhdistyksen jäsenyyttä. Jäsenyyskriteerit ja hakemus löytyvät täältä.

Kiireellisessä tapauksessa Suomi-Kiina kauppayhdistyksen hallitus voi hyväksyä yrityksen nopeutetusti jäseneksi. Näissä tapauksissa, voi olla suoraan yhteydessä pääsihteeri Ville Vuorensolaan (ville.vuorensola(a)chamber.fi).