Vuosikertomus

SUOMALAIS-KOREALAINEN KAUPPAYHDISTYS RY:N VUOSIKERTOMUS 2016

YLEISTÄ
Vuosi 2016 oli yhdistyksen 31. varsinainen toimintavuosi. Vuoden lopussa yhdistyksellä oli 32 yritys- ja yhteisöjäsentä ja 13 henkilöjäsentä.

Yhdistyksen hallintopalveluista erillistä korvausta vastaan vastasi Keskuskauppakamari. Yhdistyksen sihteerinä toimi Hanna-Leena Harma, Keskuskauppakamari.

HALLITUKSEN TOIMINTA
Hallituksen kokoonpano vuonna 2016:
Kari Heliö, Eversheds Asianajotoimisto Oy
Varapuheenjohtajat
Kari Hietanen, Wärtsilä Oy
Tapani Kurki, Marja Kurki Oy
Hallituksen jäsenet
Inkeri Mentzoni, Vallila Interior Oy Ab
Pertti Mero, Quanton Oy
Jukka Nuortio, Nordea Pankki Suomi Oyj
Jani Peuhkurinen, Finnair Oyj
Antti Ruhanen, Hyundai Motor Finland Oy.

Kauppayhdistyksen hallitus kokoontui toimintavuoden aikana kaksi kertaa: 9.2. ja 26.10.

Hallituksen jäsenet ovat tavanneet Suomen ja Etelä-Korean suurlähettiläät toimintavuoden aikana.

TOIMINNANTARKASTAJAT
Toiminnantarkastajina ovat toimineet Antero Lahtinen ja Matti Vinha, Nordstock Oyj ja varatoiminnantarkastajina ovat toimineet Risto Elomaa ja Ilpo Kaislaniemi.

TILAISUUDET
Vuosikokous
Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 15. toukokuuta WTC Helsingissä. Vuosikokouksen puhujavieras oli Etelä-Korean Suomen suurlähettiläs H.E. Dr. Donghee Chang.

Kauppayhdistyksen muut tilaisuudet
9.2. kauppayhdistys järjesti vierailun Vallila Interiorille. Inkeri Menzoni, Business Development Director, esitteli Vallila Interiorin toimintaa ja kokemuksia Aasian kaupasta.

18.3. järjestettiin vierailu Music Finlandiin. Tuomo Tähtinen, toiminnanjohtaja, ja Sami Häikiö, tiimijohtaja – kansainvälistyminen, kertoivat musiikkiviennistä Aasiaan ja miten musiikki voi vauhdittaa yritysten Aasian toimintoja.

17.8. järjestettiin lounastilaisuus yhteistyössä Suomi – Korean Tasavalta-yhdistys ry:n kanssa paikkana Suomalainen Klubi, Helsinki. Lounastilaisuuden puhujavieraana oli Suurlähettiläs Matti Heimonen. Tilaisuuteen osallistui myös syyskuussa Soulissa suurlähettiläänä aloittanut Eero Suominen. Tilaisuutta isännöivät yhdistysten puheenjohtajat Matti Vinha ja Kari Heliö.

Lisäksi kauppayhdistyksen jäsenille lähetettiin kutsuja yhteistyötahojen tilaisuuksiin kuten:
26.5. vIRtuaL2016 Business Event. Tilaisuuden yhteydessä lanseerattiin Kimchi Bridge.

9.6. Suomi- Korean Tasavalta Yhdistyksen ”Korea Golf Tournament 2016”.

Lokakuu: Korean Culture Week

14.11. Suomi- Korean Tasavalta Yhdistyksen esitelmätilaisuus, joka puhujavieras oli Elina Sinkkonen, Ulkopoliittinen Instituutti.

TALOUS
Yhdistyksen jäsenmaksu yrityksille oli kertomusvuonna 165,- euroa ja henkilöjäsenmaksu 30,- euroa. Jäsenmaksutulot olivat 4.485,00 euroa. Tilikauden alijäämä oli -766,35 euroa.

STIPENDITOIMINTA
Vuonna 2016 kauppayhdistys ei myöntänyt stipendejä.

Helsinki, maaliskuu 2017