Vuosikertomus

SUOMALAIS-KOREALAINEN KAUPPAYHDISTYS RY:N VUOSIKERTOMUS 2017

YLEISTÄ

Vuosi 2017 oli yhdistyksen 32. varsinainen toimintavuosi. Vuoden lopussa yhdistyksellä oli 35 yritys- ja yhteisöjäsentä ja 14 henkilöjäsentä.

Yhdistyksen hallintopalveluista erillistä korvausta vastaan vastasi Keskuskauppakamari. Yhdistyksen sihteerinä toimi Hanna-Leena Harma, Keskuskauppakamari.

HALLITUS

Hallituksen kokoonpano vuonna 2017 oli:
Kari Heliö, Eversheds Asianajotoimisto Oy
Varapuheenjohtajat
Kari Hietanen, Wärtsilä Oy
Tapani Kurki, Marja Kurki Oy
Hallituksen jäsenet
Pertti Mero, Quanton Oy
Jukka Nuortio, Nordea Pankki Suomi Oyj
Jani Peuhkurinen, Finnair Oyj
Antti Ruhanen, Hyundai Motor Finland Oy
Anu Vauhkonen, Aarikka Oy.

Kauppayhdistyksen hallitus kokoontui toimintavuoden aikana neljä kertaa: 8.3., 9.6., 29.8. ja 30.10.

Hallituksen jäsenet ovat tavanneet Suomen ja Etelä-Korean suurlähettiläät toimintavuoden aikana.

TOIMINNANTARKASTAJAT

Toiminnantarkastajina ovat toimineet Antero Lahtinen ja Matti Vinha ja varatoiminnantarkastajina ovat toimineet Risto Elomaa ja Ilpo Kaislaniemi.

TOIMINTA

Vuosikokous
Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 9. kesäkuuta WTC Helsingissä. Vuosikokouksen puhujavieras oli Elina Sinkkonen, Ulkopoliittinen instituutti. Sinkkonen puhui aiheenaan ”Korean niemimaan turvallisuuspoliittinen tilanne”.

Kauppayhdistyksen muut tilaisuudet
6.2. järjestettiin jäsentilaisuus, jonka puhujavieras oli Heikki Ranta, Country Manager, President, Cargotec Korea Ltd. Heikki Ranta on myös Finncham Korean puheenjohtaja.
Ranta kertoi ajankohtaiset terveiset Koreasta.
4.4. Aasia-kauppayhdistysten (Kiina, Hongkong, Japani, Korea, Asean ja Intia) verkostoitumistilaisuus teemalla ”Kiina muovaa Aasian maisemaa”. Tilaisuuden puhujavieras oli Sari Arho Havrén, Consul (Innovation) Tekes.

24.8. järjestettiin lounastilaisuus yhteistyössä Suomi – Korean Tasavalta-yhdistys ry:n kanssa paikkana Suomalainen Klubi, Helsinki. Lounastilaisuuden puhujavieraana oli Suurlähettiläs Eero Suominen. Tilaisuutta isännöivät yhdistysten puheenjohtajat Matti Vinha ja Kari Heliö.

23.11. Aasia (Kiina, Hongkong, Japani, Korea, Asean ja Intia) ja Australia kauppayhdistysten glögitilaisuus. Tilaisuudessa puhuivat Johnny Åkerholm, neuvonantaja, Keskuskauppakamari ja Ilkka Saarinen, Apulaisosastopäällikkö, Taloudellisten ulkosuhteiden osasto, Ulkoministeriö.

Jäsenmatka
18.-22.9. kauppayhdistys järjesti fact finding -matkan Souliin. Matkaohjelma sisälsi mm. osallistumisen Korea Golfin, Finncham Korean järjestämän lounastilaisuuden sekä vierailun Incheonin kansainväliselle lentokentälle. Matkalle osallistui kauppayhdistyksen hallituksen jäsenten lisäksi jäsenyrityksen edustajia. Matkaohjelmasta ja -järjestelyistä vastasivat kauppayhdistyksen hallituksen jäsenet Tapani Kurki ja Pertti Mero.

Lisäksi kauppayhdistyksen jäsenille lähetettiin kutsuja yhteistyötahojen tilaisuuksiin kuten:
1.6. Suomi- Korean Tasavalta Yhdistyksen ”Korea Golf Tournament 2018”.

30.10. Suomi- Korean Tasavalta Yhdistyksen esitelmätilaisuus, joka puhujavieras oli Erja Kettunen-Matilainen. Tilaisuuden teema oli ”Business perspectives on EU-Korea FTA / Yritysten näkemyksiä EU-Korea vapaakauppasopimuksesta”.
Esitelmätilaisuuden jälkeen ilta jatkui illallisella Korea Housessa.

TALOUS

Yhdistyksen jäsenmaksu yrityksille oli kertomusvuonna 165,- euroa ja henkilöjäsenmaksu 45,- euroa.
Uusilla jäsenillä oli mahdollisuus liittyä jäseneksi kahdeksi vuodeksi (2017-2018), jolloin jäsenmaksun suuruus oli 300,- euroa.
Jäsenmaksutulot olivat 5.835,00 euroa. Tilikauden alijäämä oli -706,27 euroa.

STIPENDITOIMINTA

Vuonna 2017 kauppayhdistys ei myöntänyt stipendejä.

Helsinki, maaliskuu 2018