Business Finland julkaisee Market Opportunities -nettisivulla suomalaisille yrityksille ajankohtaisia markkinamahdollisuuksia Hongkongin sekä Helmijoen suiston (Guangdong-Hongkong-Macao Greater Bay) alueilta. Olemme listanneet ajankohtaiset mahdollisuudet tälle sivulle.

HONGKONGIN KASVAVAT TERVEYDENHUOLTOMARKKINAT TARJOAVAT MAHDOLLISUUKSIA SUOMALAISILLE TERVEYSTEKNOLOGIAN JA DIGITAALISTEN PALVELUIDEN OSAAJILLE -7.12.2022

Yli miljardin euron terveysteknologiasektori on kasvussa.

Hongkongin kasvavat terveydenhuoltomarkkinat tarjoavat kasvumahdollisuuksia suomalaisyrityksille erityisesti terveysteknologian ja digitaalisten palveluiden saralla. Paikallisten markkinoiden lisäksi Hongkong voi mahdollistaa ensi askeleen Kiinan sekä muun Aasian terveydenhuoltomarkkinoille.

Lue lisää Hongkongin terveydenhuoltomarkkinoiden tarjoamista mahdollisuuksista tästä.

Kuva: Business Finland

GUANGZHOUN ERITYISALUE NANSHA PYRKII KANSAINVÄLISEKSI KORKEATASOISEKSI TEOLLISUUSMAHDIKSI – 1.11.2022

Satamakaupunginosa Nanshasta pyritään vuoteen 2035 mennessä kasvattamaan Guangzhoun kansainvälistä talousveturia.

Suunnitelmissa on keskittyä erityisesti innovaatioihin ja teknologiaan, korkeatasoiseen teollisuustuotantoon ja logistiikkaan. Suomalaisyrityksille mahdollisuuksia tarjoavat erityisesti erilaiset älyratkaisut merenkulussa, satamateknologiassa ja liikenteessä sekä teollinen digitalisaatio ja tieto- ja viestintätekniikka.

Lue lisää Nanshan tarjoamista mahdollisuuksista tästä.

Kuva: Business Finland

HONGKONGIN NORTHERN METROPOLIS -HANKE LUO KYSYNTÄÄ ÄLYKKÄÄN LIIKKUMISEN, ENERGIA-ALAN JA KIERTOTALOUDEN OSA-ALUEILLA – 29.06.2022

Suunnitteilla oleva jättihanke Northern Metropolis pyrkii vastaamaan Hongkongin suureen asuntokysyntään ja nostamaan Hongkongin innovaatio- ja teknologia-alan keskukseksi sekä Etelä-Kiinan keskeiseksi logistiseksi solmukohdaksi yhdessä Manner-Kiinan puolella sijaitsevan Shenzhenin kanssa.

Hankkeella pyritään edistämään integraatiokehitystä Manner-Kiinan kanssa liittämällä Hongkong tiiviimmin yhteen Greater Bay Arean kanssa. Suomalaisyrityksille tämä jättihanke avaa mahdollisuuksia etenikin älykkään liikkumisen, energiatehokkuuden sekä kiertotalouden saralla.

Lue lisää Northern Metropolis -hankkeesta tästä.

Kuva: Business Finland

HONGKONGIN UUSI TOIMINTAOHJELMA TUO MAHDOLLISUUKSIA SUOMALAISYRITYKSILLE DIGITALISAATIOSSA JA UUSISSA TEKNOLOGIOISSA – 15.06.2022

Hongkongin hallintojohtaja John Lee haluaa säilyttää ja kehittää Hongkongin kansainvälistä asemaa muun maailman ja Manner-Kiinan yhdistävänä siltana.

Leen toimintaohjelmasta löytyy mahdollisuuksia suomalaistoimijoille laajamittaisen digitalisaation, suurien infrastruktuurihankkeiden, terveydenhuoltojärjestelmän uudistamisen sekä ammatillisen ja aikuiskoulutuksen kehittämisen parissa.

Leen toimintaohjelma painottaa 1) alueen hallinnon tehostamista, 2) asuin- ja elinolojen parantamista, 3) kilpailukykyä ja kestävää kehitystä sekä 4) huolenpitoa ja inklusiivisuutta sekä nuorten uramahdollisuuksia.

Suomalaisyrityksille mahdollisuuksia löytyy erityisesti digitalisaation, uusien teknologioiden, infrastruktuurin, terveydenhuollon ja koulutuksen aloilla.

Lue lisää Hongkongin uudesta toimintaohjelmasta tästä.

Kuva: Business Finland

HONGKONGIN VUODEN 2022-23 BUDJETIN AVAAMAT MAHDOLLISUUDET SUOMALAISTOIMIJOILLE – 14.04.2022

Hongkongin hallinnon päätavoite on tukahduttaa paikallinen koronaepidemia ja tukea rajoituksista kärsivää taloutta.

Hongkong ilmoitti käyttävänsä budjetista 25% eli yli 170 mrd. HKD (20 mrd. EUR) pandemian vastaisiin toimiin ja talouden tukemiseen. Lisäksi budjetissa panostetaan kaupungin talouden ydinsektoreiden kehittämiseen, digitalisaatioon ja innovaatioihin, infrastruktuurihankkeisiin sekä vihreään siirtymään. Hongkong panostaa jatkossakin merkittävimmän toimialan, rahoitussektorin kehittämiseen, mm. fasilitoimalla pääoman ja vihreiden hankkeiden kohtaamista. Hongkong on Aasian suurin ja maailman toiseksi suurin rahoituskeskus terveys- ja bioteknologiayrityksille.

Lue lisää Hongkongin vuoden 2022-23 budjetin mahdollisuuksista tästä.

Kuva: Business Finland