Globaali mielikuva Afrikasta on yhä kiistanalainen, vaikka sen kehittyvillä markkinoilla
olisi runsaasti mahdollisuuksia. Afrikka on edelleen lukittu nälänhädän, köyhyyden ja
sotien narratiiviin, joka jättää huomiotta koko maanosan dynaamisuuden. On kuitenkin
yksi ilmaisuväline, joka kykenee edistämään dynaamisuutta: afrikkalainen nykytaide.


Art for Business on uusi toimija, jonka missio on muokata Afrikan kehittyvien markkinoiden liiketoiminnan narratiivia visuaalisten ja kirjallisten taiteiden avulla. Ajatuksen taustalla on yhteistavoite, joka edistää sekä afrikkalaista taidetta että tarjoaa samalla täysin uudenlaisen viestintäratkaisun niin kotimaisille kuin kansainvälisillekin sidosryhmille.

Art for Business on viestinnän yhteisö, jonka perustajilla ja tiimillä on asiantuntemusta taideteollisuudesta, suhdetoiminnasta ja viestinnästä sekä kaupan ja investointien edistämisestä Afrikan kehittyville markkinoille. Negatiiviset narratiivit tai tiedon puute vaikuttavat liiketoimintanäkymien arvioimiseen Afrikan markkinoilla. Negatiivisuuden välttämiseksi Art for Business -tiimi uskoo yritysten sitoutumiseen luovan ja omalaatuisen out-of-the-box-ajattelun avulla.

Romumetalli malliesimerkkinä. Metallijätteen määrä on yksi ajankohtaisista puheenaiheista Afrikassa. Se kuormittaa ympäristöä ja vaikuttaa haitallisesti esimerkiksi Nigeriaan, yhteen maanosan suurimmista talouksista. Haasteet ovat tarjonneet myös mahdollisuuksia. Monet innovaattorit, yrittäjät ja huipputaiteilijat, kuten nigerialainen Dotun Popoola ovat kääntäneet tilanteen päälaelleen ja muuttaneet romumetallin kukoistavaksi liiketoiminnaksi ja ratkoneet samalla ympäristöongelmia. Afrikan romumetallin kierrätysteollisuudessa Dotun Popoolasta on kehkeytynyt suorastaan brändi: Afrikan Romumetallin Kuningas.

Dotun Popoola Suomeen. Art for Business -yhteisön ensimmäinen projekti tuo nigerialaisen kuvanveistäjän Dotun Popoolan Suomeen. Hän aikoo kertoa matkastaan romumetallin parissa ja esitellä installaatioitaan tulevana syksynä Helsinki Design Weekin yhteydessä. Dotun Popoola luo ja suunnittelee töitään yhteistyössä potentiaalisten suomalaisten romumetalliteollisuuden, alan yritysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Yksityiset yritykset, julkisen sektorin toimijat, organisaatiot tai yksittäiset taiteenkeräilijät, jotka haluavat tietää lisää ja ovat kiinnostuneita yhteistyöstä, sponsoroinnista, taidekokoelmista tai kumppanuuksista Dotun Popoolan ja Art for Businessin kanssa, voivat olla suoraan yhteydessä:

Rami Kangas /
rami(a)artforbusiness.eu
Lisätietoja: www.artforbusiness.eu