Jali Wahlstenin kuratoima Desde Finlandia con amor (From Finland with Love) – elokuvatapahtuma toteutui viidessä maassa vuonna 2022. Argentiinassa, Perussa, Uruguayssa, Kolumbiassa ja Meksikossa.

Valitut elokuvat olivat Aalto (Virpi Suutari, 2020), Maija Isola (Leena Kilpeläinen, 2021) ja Tove (Zaida Bergroth, 2020). Ne esitettiin yhteistyössä Suomen suurlähetystöjen ja paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Suomen elokuvasäätiö ja Madridin kulttuuri-instituutti tukivat hanketta. Desde Finlandia con amor -kiertue jatkuu samalla konseptilla vuonna 2023. Uusina kohteina ovat mm. Chile, Ecuador, Panama ja Trinidad & Tobago. Suurlähetystöjen ja Madridin-instituutin lisäksi tätä kaikkien aikojen laajinta Latinalaiseen Amerikkaan ja Karibian alueelle suuntautuvaa Suomen kulttuuriviennin
ja maakuvatyön hanketta tukevat Alexander Ehrnrooth ja Johannes Gullichsen.

Desde Finlandia con amor -kiertue jatkuu nyt samalla konseptilla Chileen 19.-23.4.
Esityspaikkana on MATUCANA 100 –kulttuurikeskus Chilen pääkaupungissa
Santiagossa.
Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Suomen Santiagon suurlähetystön
kanssa.

19.4 klo 20: Maija Isola
20.4 klo 20: Aalto
21.4 klo 20: Tove
22.4 klo 20: Maija Isola
23.4 klo 20: Aalto

Lisätietoja:
Jali Wahlsten/Nordicamerica ry
nordicamerica(a)gmail.com
+54 911 6714 5153 (WhatsApp)

Jali Wahlstenilla on yli 25 vuoden kokemus suomalaisesta kulttuuriviennistä ja maakuvatyöstä Euroopassa ja Etelä-Amerikassa. 90-luvun lopulla hän vastasi Suomen Lontoon instituutin kulttuuriohjelmasta. Myöhemmin Marimekon ja Artekin edustajana Lontoossa, sekä Nordic Bakery -kahvilaketjun perustajana ja operatiivisena johtajana. Vuodesta 2015 Wahlstenin ensisijainen asemapaikka on ollut Buenos Aires, Argentiinassa, jossa hän on työskennellyt Suomen iberialaisamerikkalaisen säätiön edustajana ja itsenäisenä kulttuurituottajana. 2019 perustetun Nordicamerica ry:n tarkoitus on edistää kulttuurivientiä ja –vaihtoa Suomen, Pohjoismaiden ja Amerikoiden kesken.