Hyvät vastaanottajat,

 

Japanilainen musiikki -kirjan (Gaudeamus, 2019) julkistamistilaisuutta vietetään tiistaina 16.4. klo 18:00-19:30 Helsingin yliopiston Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4). Keskustelemme tilaisuudessa Japanin-tutkija Aleksi Järvelän kanssa muun muassa japanilaisesta musiikista ja sen roolista Japanin kulttuurissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, lisätiedot alla. Tapahtuma on myös Facebookissa: https://www.facebook.com/events/366170947560607/

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Ystävällisin terveisin,

Lasse Lehtonen

http://tuhat.helsinki.fi/portal/fi/person/lajlehto

 

***

 

Tervetuloa Japanilainen musiikki -kirjan julkistamistilaisuuteen kuuntelemaan kiinnostavaa keskustelua japanilaisen musiikin koko kirjosta.

Mikä on omintakeista japanilaisessa musiikissa? Miksi japanilainen populaarimusiikki on villinnyt yleisöjä ympäri maailmaa, ja millainen rooli musiikilla on Japanin rikkaassa kulttuurihistoriassa?

Muun muassa näistä asioista ja paljon muusta kirjan kirjoittajaa Lasse Lehtosta haastattelee Japanin-tutkija Aleksi Järvelä.

Uutuuskirja Japanilainen musiikki sukeltaa japanilaisen musiikkikulttuuriin aina salaperäisestä, keisarillisen hovin seesteisestä tunnelmasta riehakkaaseen kabuki-teatteriin, orkestraalisiin taideteoksiin, videopelimusiikkiin ja pop- ja rock-hitteihin. Samalla se tutustuttaa maan historiallisiin vaiheisiin, yhteiskunnan piirteisiin ja omaperäiseen estetiikkaan.

Kirjaa täydentävät ainutlaatuiset japanilaisten tekijöiden alkuperäishaastattelut, joissa ääneen pääsevät eri musiikkityylien edustajat legendaarisesta nykysäveltäjä Toshi Ichiyanagista miljoonia albumeita myyneeseen poptähti Takako Okamuraan.

Kirjaa voi ostaa tilaisuudesta tarjoushintaan. Vapaa pääsy, tervetuloa!

Lue lisää kirjasta Gaudeamuksen verkkosivuilta:
https://www.gaudeamus.fi/japanilainenmusiikki/