Aika: 15. joulukuuta klo 15-16.30.
Paikka: Microsoft Teams

Keniassa käytiin syyskuussa rauhallinen vallanvaihdos, kun maahan valittiin uusi presidentti ja hallinto. Presidentti William Ruton ja hallinnon ensimmäisiä haasteita ovat erityisesti Kenian valtiontalouden tasapainottaminen, korkeat elinkustannukset, inflaatio sekä valtava nuorisotyöttömyys. Maahan vaikuttavat myös Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Kiina sekä Itä-Afrikan alueelliset konfliktit. Onko maan poliittinen kehitys vakaalla pohjalla?

Presidentti Ruto hakee taloudellista kehitystä ja menestystä, jossa alueellisella rauhalla ja vakaudella on merkityksensä. Maa onkin avaintoimija Itä-Afrikan rauhan ja vakauden ponnisteluissa ja luvannut jatkaa työtä alueen rauhan, vakauden ja turvallisuuden puolesta sekä taistelua terrorismia vastaan.

Itä-Afrikan talouden veturina tunnettu Kenia on alueen yksi nopeimmin kasvavista talouksista. Se on ajanut aktiivisesti kaupan vapauttamista, se on digitaalisesti edistynyt ja sillä on nuori, koulutettu väestö ja kasvava keskiluokka. Se kantaa huolta ilmastonmuutoksen vaikutuksista, ja on luvannut siirtyä 100 % vihreään energiaan vuoteen 2030 mennessä. Sen markkinat ovat kilpaillut, mutta mitä mahdollisuuksia Kenia tarjoaa suomalaisille yrityksille?

Missä Keniassa mennään nyt, kolme kuukautta vallanvaihdon jälkeen? Tule ulkoministeriön ja Business Finlandin webinaariin kuulemaan ajankohtaiskatsaukset Kenian poliittisesta ja taloudellisesta tilanteesta sekä mahdollisuuksista suomalaisyrityksille torstaina 15.12. klo 15-16.30.

Webinaari toteutetaan Microsoft Teamsin kautta.

Lisätietoja webinaarista: Kenia-tiiminvetäjä Maria Halava-Napoles (maria.halava-napoles(a)formin.fi), Ulkoministeriö.

Voit lukea lisää tapahtumasta Kenian Suomen suurlähetystön nettisivuilta.


Ohjelma:

15:00-15:05 Tervetuloa ja avaussanat, yksikön päällikkö Jukka Pajarinen, Ulkoministeriö

15:05-15:20 Kenian poliittiset näkymät vaalien jälkeen, suurlähettiläs Pirkka Tapiola, Suomen Nairobin suurlähetystö

15:20-15:35 Q & A

15:35-15:50 Miltä Kenian talous näyttää? Edustuston päällikön sijainen, Otto Kivinen, Suomen Nairobin suurlähetystö

15:50-16:05 Markkinoiden mahdollisuudet suomalaisille yrityksille, Senior Advisor, Esa Rantanen, Business Finland, Nairobi

16:05-16:20 Q & A

16:20-16:25 Päätössanat, yksikön päällikkö Jukka Pajarinen, Ulkoministeriö