KUTSU: EGYPTIN MODERNISOITUVA TALOUS JA JULKISET PALVELUT LUOVAT MARKKINAMAHDOLLISUUKSIA SUOMALAISYRITYKSILLE
TEAM FINLAND-MATKA EGYPTIIN 26. –29.9. 2016  

Pohjois-Afrikan suurin talous Egypti on nopealla aikataululla monipuolistamassa ja modernisoimassa talouttaan ja julkisia palveluitaan, kuten terveydenhuolto- ja koulutusjärjestelmäänsä. Lisäksi maa investoi voimakkaasti uusituvan energian tuotantoon. Suezin kanavan ääreen rakentuva erikoistalousalue tuo talouskasvua ja suunnitelmissa on myös uusi hallinnollinen pääkaupunki, jonka perustamiseen liittyy aavikkoalueiden käyttöönottoa. Kehityssuunnitelmien tueksi kansainväliset rahoittajat ja eri EU:n toimielimet ovat käynnistäneet suuria rahoitusohjelmia Egyptissä. Suomalaisten Cleantech, ICT, terveysalan ja koulutusalan toimijoille on Egyptissä merkittävää kysyntää.

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen vierailee Team Finland-yritysvaltuuskunnan kanssa Egyptissä (Kairo) 26.–29.9.2016. Finpro kokoaa elinkeinoministerin mukaan lähtevän yritysvaltuuskunnan ja suunnittelee sen vierailuohjelman.

Vierailun ohjelmaan kuuluu mm. tutustuminen Egyptin megaprojekteihin sekä korkeantason tapaamisia ministeriöiden edustajien kanssa ja toimialakohtaisia verkottumistilaisuuksia, jossa suomalaiset pääsevät esittelemään omaa tarjontaansa.

Lue lisää kohdemaista ja toimialoista täältä: WHY EGYPT.

Jokaiselle toimialaryhmälle järjestetään omaa ohjelmaa. Vierailuohjelmat kehitetään yhdessä Finpron hallinnoimien Team Finland -kasvuohjelmien kanssa.

Finpro kutsuu mukaan vierailulle yritysvaltuuskunnan, joka edustaa seuraavia toimialoja:
•    Cleantech; vesi, energia ja uusiutuva energia, älykkäät sähköverkot, jätteestä energiaksi sisältäen jätteiden huollon
•    ICT: sisältäen terveysteknologia ratkaisut
•    Koulutus: varhaiskasvatus, perus- ja ammatillinen koulutus ja niihin liittyvät digityökalut sekä oppimisympäristöt.

Lisätietoa vierailusta antavat:
– Kirsti Tarvainen, Manager, Finpro, +358 40 34 33 434
– Jukka Hahlanterä, Vice President, Head of Region, +358 40 064 4646
– Päivi Mähönen, Senior Project Manager, +358 40 34 33 468
– Cleantech: Jussi Vanhanen, Program Director, Cleantech, +358 50 46 83 868
– Education: Seppo Keränen, Program Director, Education Export, +358 400 535 907
Sähköposti: etunimi.sukunimi@finpro.fi