Intian kasvuvauhti ylittää vuosittain 7 %, ja se on yksi maailman nopeimmin kasvavista markkinoista. Maan markkinoiden toiminta on kuitenkin monille suomalaisyrityksille vielä melko vierasta. 21.4. järjestetty ensimmäinen Team Finland India Day toi valoa aiheeseen ja houkutteli paikalle lähes 200 Intian kasvumarkkinoista kiinnostunutta suomalaisyritystä.

Intiassa kauppaa käydään englanniksi, ja lento Helsingistä Delhiin kestää vain 7 tuntia. Jo nyt Intiassa toimii yli 100 suomalaisyritystä. Intian markkinaa pidetään usein haastavana, mutta oikeiden kumppanien kanssa, lokalisoidulla tarjoamalla sekä oikeaan kohtaan arvoketjua sijoitetulla markkina-avauksella Intia tarjoaa huikeat onnistumisen mahdollisuudet.

-Intian markkina tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia suomalaisyrityksille mm. energiasektorilla älyverkkojen, energian varastoinnin ja uusiutuvan energian aloilla, terveys ja hyvinvointisektorilla sekä ICT:ssä. Suomalaisyrityksien tulee sitoutua Intiaan strategisesti pitkällä tähtäyksellä, varata riittävästi resursseja ja olla valmiita mukautumaan erilaiseen hallinto ja viestintäkulttuuriin. On hienoa, että olemme saaneet Team Finlandin Intia-päivään salin täydeltä kiinnostuneita yrityksiä ja sidosryhmiä saamaan tietoa ja konkreettisia työkaluja tämän kiehtovan markkinan saavuttamiseen, sanoo Finpron toimitusjohtaja Markus Suomi .

Artikkeli luettavissa kokonaisuudessan: http://www.finpro.fi/uutiset/-/asset_publisher/1skL/content/yli-100-suomalaisyritysta-haluaa-ymmartaa-intian-markkinoita-paremmin?redirect=http%3A%2F%2Fwww.finpro.fi%2Fuutiset%3Fp_p_id%3D101_INSTANCE_1skL%26p_p_lifecycle%3D0%26p_p_state%3Dnormal%26p_p_mode%3Dview%26p_p_col_id%3Dcolumn-1%26p_p_col_count%3D1