14.5.2020

Business Tampere: Companies providing healthcare solutions and protective gear to COVID-19 crisis

The global COVID-19 pandemic is causing a strong demand for various health technologies and solutions. On this page, you find a list of the companies of the Tampere health technology and life science ecosystem providing healthcare solutions and protective gear to the crisis caused by the coronavirus. Business Tampere and its partners are closely monitoring the impacts of the coronavirus on business life. The list will be updated regularly.

Read more

11.2.2020

Suomen Malesian suurlähetystön päällikön sijainen ja ensimmäinen sihteeri Eero Väisänen kuulemassa kauppayhdistyksen jäseniä

Suomi – ASEAN kauppayhdistyksen vuoden 2020 ensimmäinen jäseniltapäivä järjestettiin teemalla ”Suomalaisyritysten kokemukset Malesiassa, Filippiineillä ja Bruneissa”. Kauppayhdistyksen vieraaksi saapui Suomen Kuala Lumpurin suurlähetystön päällikön sijainen Eero Väisänen, jonka tehtävänkuva koostuu suurelta osin vienninedistämisestä ja suomalaisyritysten auttamisesta niin tiedonhankinnassa, yhteyksien luomisessa kuin markkinoillepääsykysymyksissäkin Malesiassa. Ensin Eero piti lyhyen alustuksen, jossa hän nosti erityisesti alat ”IoT ja 5G, EduTech, kiertotalous ja jätteenkäsittely, uusiutuva energia ja MedTech” erityisen potentiaalisiksi Malesiassa, Filippiineillä ja Bruneissa nyt ja lähitulevaisuudessa. Tämän jälkeen keskusteltiin paikalla olleiden yritysten ja julkisen puolen edustajien kanssa liiketoiminnan kokemuksista, erityisesti haasteista, näissä maissa. Suurimpana haasteena nostettiin suomalaisten yritysten haasteet paketoida kokonaisratkaisuja sen sijaan, että tarjotaan vain yksittäisiä komponentteja, joita on vaikea myydä kohdemaiden projekteihin.

Jani Kaulo
Suomi–Asean Kauppayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja

 

6.2.2020

Business Finland: Kehitysrahoittajien avulla Kaakkois-Aasiaan

Vaikka suomalaisyrityksellä olisi tarjota maailman paras ratkaisu kehittyvän maan kehityshaasteeseen, kaupanteko saattaa kaatua rahoituksen puutteeseen. Siksi kehitysrahoittajien hankkeet tarjoavat bisnesmahdollisuuksia yrityksille.

”Suomalaisille, korkeatasoisille teknologia- ja palveluratkaisuille löytyy kiinnostusta, mutta ongelmaksi kehittyvissä maissa saattaa muodostua se, että ostajat eivät pysty rahoittamaan niitä”, sanoo Jyrki Härkki.

Härkki työskentelee Business Finlandin kaupallisena neuvonantajana Jakartassa, Indonesiassa. Kansainväliset kehitysrahoittajat, kuten Maailmanpankki, rahoittavat vuosittain noin 150 miljardin dollarin edestä hankkeita kehittyvissä maissa. Yksi suurimmista rahoittajista on Aasian kehityspankki ADB. Se rahoittaa alueellaan hankkeita noin 30 miljardin edestä. Lisäksi Yhdistyneet kansakunnat YK ostaa tuotteita ja palveluita 18 miljardilla vuosittain.

Lue koko artikkeli Business Finlandin sivuilta

23.1.2020

Joint business statement on the EU-Vietnam Free Trade Agreement

EUROCHAMBRES has published  joint documents with SMEUnited, Business Europe and the European Services Forum (ESF) on the EU-Vietnam Free Trade Agreement.

Please see below links to the following materials:

 1. Letter: Business call to ratify EU-Vietnam Free Trade Agreement – https://lnkd.in/gzqRRgr
 2. Joint Business Statement on the EU-Vietnam Free Trade Agreement – https://lnkd.in/gq9KpTV
 3. Brochure: EU-Vietnam Free Trade Agreement Facts and Figures – https://lnkd.in/gNF9t6g
 4. In case you disseminate the material on social media, please tag ECH in your posts and add the hashtag: #SupportEVFTA

2.1.2020

Thailand Economic Outlook 2020: Special Edition by Deloitte

Executive Summary by Deloitte

Global economic growth continues to slow down due to the uncertainties and risks in global situations in particular US and China trade tensions.

This has impacted the global trade and investment and significantly dampens medium-term prospects for growth.

Global economic growth is forecast at 3.0 percent for 2019, its lowest level since 2008–2009 and projected to pick up to 3.4 percent in 2020.

For ASEAN, the economic growth was forecasted to increase by 4.7% in 2020 mainly due to the growth from Indonesia, Myanmar, Lao P.D.R. and Philippines.

For Thailand, GDP was expected to grow at 2.8% in 2019 and 2020.

As several ongoing global challenges especially the ongoing trade war will triggered a Thai export slump, resulting in a domino effect on other domestic sectors of the economy.

Download the report for more detailed information https://www2.deloitte.com/th/en/pages/about-deloitte/articles/thailand-economic-outlook.html

11.12.2019

Myanmarin suurlähettiläs kauppayhdistyksen vieraana

Myanmarin suurlähettiläs Yin Yin Myint Berliinistä vieraili Suomessa tapaamassa Suomi-Asean kauppayhdistyksen jäseniä. Keskustelutilaisuus järjestettiin Helsingin WTC:llä 9.12.2019. Suurlähettiläs esitteli investointeihin ja liiketoimintaan liittyviä mahdollisuuksia ja haasteita Myanmarissa.

Myanmarin talouskasvu on ollut kuluvana vuonna Asean-maista kolmanneksi nopeinta tänä (6,6 %). Ensi vuonna Myanmarin talouden ennustetaan kasvavan jopa 6,8 %. Myanmar tarjoaa tällä hetkellä investointihoukuttimia erityisesti energia-, valmistus-, maatalous- ja kalastussektoreilla. Kolme suurinta investoijamaata Myanmarissa ovat kuluvana vuonna Singapore (yli 22 miljardia US dollaria – 314 projektia), Kiina ja Thaimaa.

Suomesta ei ole vielä tehty yhtään suoraan investointia Myanmariin. Suomen ja Myanmarin välinen kauppa on myös toistaiseksi ollut melko vähäistä (vienti 5,2 miljoonaa ja tuonti 11,3 miljoonaa US dollaria 2018-2019). Myanmarissa on suuri tarve maatalouden tehostamiseen ja siksi alan innovaatiot Suomesta ovat myös tervetulleita. Vientirahoitusta tarjoaa Suomessa Finnvera, jonka edustaja myös osallistui tapaamiseen.

Lisätietoja: puheenjohtaja Jani Kaulo (kaulo( a )asiafinland.com)

 

10.12.2019

Suomalaisfirmoille olisi tilaa Thaimaan yritysmaailmassa – ”Mainettaan parempi maa, joka Aasian markkinoilla toimivan yrityksen kannattaa ehdottomasti tarkistaa” (Keskisuomalainen 8.12.19)

Thaimaa on paljon muutakin kuin matkailumaa. Se on Kaakkois-Aasian toiseksi kehittynein maa Singaporen jälkeen ja alueen toiseksi suurin talous Indonesian jälkeen.

Monet isot kansainväliset suomalaisyritykset kuten Nokia, Valmet, Kone ja Huhtamäki ovat olleet Thaimaan markkinoilla vuosikymmeniä. Suomalaiset mieltävät Thaimaan kuitenkin ensisijaisesti lomakohteeksi, jonka liike-elämän mahdollisuuksia ei kovin hyvin tunneta.

Tällä hetkellä Thaimaassa toimii paljon vähemmän suomalaisia kuin esimerkiksi ruotsalaisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Lue koko artikkeli Keskisuomalaisen verkkosivuilta

28.11.2019

Antia Vietnam-ryhmän kokouksesta (UM 27.11.2019)

Osallistuin Suomi-Asean kauppayhdistyksen edustajana Vietnamin ryhmän kokoukseen ulkoministeriössä 27.11.2019. Kokouksessa Suen suurlähetystö Hanoissa sekä ulkoministeriön Vietnam-deski pitivät ajankohtaiskatsauksen Vietnamista, minkä jälkeen osallistujat kertoivat havaintojaan omilta sektoreiltaan ja omista organisaatioistaan.

Vietnamin talouskasvun ennustetaan jatkuvan vahvana, noin 6,5 – 7 % (2020-2023). Talouskasvua vauhdittaa erityisesti investoinnit ulkomailta sekä sisäinen kysynnän kasvu. Vietnamin talouden makroekonominen vakaus luo hyvän pohjan talouskasvulle. Vietnam hyötyy teollisuuden siirtymisestä pois Kiinasta ja USA:n ja Kiinan välisestä kauppasodasta.

Kiinalaiset ovat kierrättäneet kauppaa Yhdysvaltoihin Vietnamin kautta kaupan esteiden ohittamiseksi. Tämä on johtanut Yhdysvaltojen merkittävään kauppavajeeseen Vietnamin kanssa. Lieneekin vain ajan kysymys, milloin Trumpin hallinto reagoi tähän asettamalla kaupan esteitä.

Vietnamilaisia kiinnostaa Suomessa erityisesti bio- ja kiertotalous, koulutusosaaminen, digiosaaminen, tekoälyteknologia, terveyssektori, metsäsektori, älyrakentaminen sekä kasvavassa määrin myös matkailukohteet.

Suomi ei enää myönnä korkotukiluottoja Vietnamin hankkeisiin. Myös IPP (Innovation Partnership Programme) on päättynyt. Vietnam kuitenkin toivoisi edelleen strukturoitua yhteistyötä Suomen kanssa. Suomi käy keskustelua asiasta Vietnamin kanssa ensi vuoden kesällä.

Euroopan komissio äänestää EU-Vietnam vapaakauppasopimuksesta tammikuussa 2020, minkä jälkeen se siirtyy Euroopan parlamentin äänestykseen helmikuussa. Vietnam ei ole ratifioinut kaikkia lupaamiaan sopimuksia, mikä on hidastanut vapaakauppasopimuksen hyväksyntää EU:ssa. On kuitenkin toivottavaa, että vapaakauppasopimus tulee voimaan vielä ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Vapaakauppasopimusneuvottelut ovat olleet erityisen haastavat, koska kyseessä on EU:n ensimmäinen kattava vapaakauppasopimus kehittyvän maan kanssa. Vietnamilla tullee olemaan myös haasteita vapaakauppasopimuksen täytäntöönpanossa mutta EU on luvannut olla avuksi. Vapaakauppasopimuksen keskiössä ovat kaupan esteiden poistaminen, julkiset hankinnat sekä palveluviennin helpottaminen.

Suomi-Asean kauppayhdistys seuraa vapaakauppasopimuksen voimaantulon etenemistä ja tiedottaa asiasta, kun on uutta kerrottavaa.

Puheenjohtaja
Jani Kaulo
27.11.2019

Kuva: Luu Quang Minh, Hanoi Vietnam, unplash.com

25.11.2019

Uusi vapaakauppasopimus avaa portit Aasian markkinoille

EU:n ja Singaporen välinen vapaakauppasopimus astui voimaan 21.11.2019. Singapore on Suomen ja EU:n tärkein kauppakumppani Kaakkois-Aasiassa. Vapaakauppasopimus purkaa teknisiä kaupanesteitä, poistaa tulleja ja avaa markkinoita yrityksille palvelukauppaan sekä julkisiin hankintoihin. Sopimus vahvistaa myös EU:n asemaa Aasian markkinoilla vapakauppasopimuksen ollessa ensimmäinen kahdenvälinen kauppasopimus EU:n ja ASEAN- maiden välillä. 

”Vapaakauppasopimuksen suurimpiä hyötyjä ovat teknisten kaupanesteiden purkaminen. Tämä tarkoittaa, että standardien ja teknisten määräysten tulisi perustua kansainvälisiin standardeihin. Lisäksi tavoitteena on karsia kaksinkertaisia testausprosesseja. Esimerkiksi jos elektroniikkatuote on testattu EU:ssa turvalliseksi, tulisi tämän testauksen päteä myös Singaporessa. Tämä helpottaa ja nopeuttaa tuotteiden pääsyä markkinoille”, sanoo Keskuskauppakamarin kansainvälisen kaupan asiantuntija Hannele Visuri.

Palvelukaupan kasvattamisen mahdollisuudet on Suomelle hyvä uutinen. Palvelukauppa kattaa noin 75 prosenttia Singaporen taloudesta. Sopimus vapauttaa markkinoita entisestään esimerkiksi rakennuspalveluissa, IT-palveluissa sekä tutkimus- ja kehityspalveluissa. Sopimus avaa myös pääsyn uusille julkisten hankintojen markkinoille kuten valtiollisen veden jakelusta huolehtivan viraston, kansallisen ympäristöviraston ja energiaviraston hankkeisiin.

”Vaikka vienti Singaporeen on ollut tähänkin asti varsin vapaata ja valtaosalle tavarakaupan nimikkeistä tullitonta, takaa vapaakauppasopimus nyt kahdenvälisen sitoutumisen nollatulleihin. Tämä tuo vakautta vientikaupan toimintaympäristöön kauppasotien aikakautena”, Visuri sanoo.

Sopimus vaikuttaa suotuisasti esimerkiksi alkoholijuomien vientiin: oluiden, stouttien ja porttereiden osalta tullit laskevat nollaan. Visuri muistuttaa, että vapaakaupassa tullivapaa kohtelu myönnetään tuotteelle silloin, kun se on EU:n tai sopimuskumppanimaan alkuperää.

”Tässä sopimuksessa alkuperän määritelmää on laajennettu: tuotteet saavat sisältää myös muissa ASEAN- maissa valmistettuja osia ja raaka-aineita. ”Tämä helpottaa myös globaalien hankintaketjujen alkuperämäärittelyä. Tullietuuksien hyödyntämiseen tarvitaan myös rekisteröityminen REX-tietokantaan”, sanoo Visuri.

Vuonna 2018 Suomen tavaravienti Singaporeen oli 186 milj. euroa ja palvelukaupan vienti 361 milj. euroa. Suomesta viedään Singaporeen eniten entsyymejä. Singaporea pidetään maailman kilpailukykyisimpänä valtiona, siellä on varakas keskiluokka, bkt kasvaa tasaisesti ja liiketoimintaympäristö on helppo. Singapore toimii yritysten porttina myös muiden Aasian maiden markkinoille sijaitessaan laivaliikenteellisesti tärkeässä solmukohdassa.

Lisätiedot: 
Asiantuntija, kansainvälinen kauppa, hannele.visuri ( a ) chamber.fi , 09 4242 6281

1.11.2019

Historian ensimmäinen neljän ASEAN-maan suurlähettiläiden ja kauppayhdistysten jäsenten tapaaminen

Suomi-ASEAN kauppayhdistys järjesti 29.10.2019 jäsenilleen mahdollisuuden tavata suurlähettiläät neljästä ASEAN-maasta yhteistilaisuudessa. Paikalla oli Indonesian suurlähettiläs Wiwiek Setyawati Firman, Malesian suurlähettiläs John K. Samuel, Thaimaan suurlähettiläs Nopporn Adchariyavanich ja Vietnamin suurlähettiläs Pham Thi Ngoc Bich. Suomi-ASEAN kauppayhdistys kiittää kaikkia osallistujia. Vastaavanlainen tapaaminen on tarkoitus järjestää tästä eteenpäin vuosittain.

 

 

11.10.2019

Trade Expo Indonesia and Indonesian Company with EU License

Trade Expo Indonesia 2019 – 16th – 20th October 2019 

For the past few years, Indonesia has achieved a positive trend of export growth in a variety of products and services to the global market, which has to be both maintained and improved further, because Indonesia is also competing with other countries in exploring global opportunities.

Trade Expo Indonesia (TEI) is an international B2B-focused tradeshow that is designed to boost export product growth and export market expansion. The 34th TEI in 2019 brings up the theme ”Moving Forward to Serve The World” to promote quality products made in Indonesia for the global market, develop business networks, investment and present showcases of Indonesian premium and best products. Please see more about TEI www.tradexpoindonesia.com

TEI is an event where all Indonesia’s best export-ready products, a one-stop event for Finnish companies to find new partners. All products from agriculture, strategic industries, plastic replacement products, etc.

See list of companies  in food especially seafood. These companies are qualified and ready to do business with countries all over the world and actively looking for new trading partners. If you want to have a video conference or contact directly to any of the companies attending the Trade Expo Indonesia, please contact: economy( a )indonesian-embassy.fi

www.indonesian-embassy.fi

fi.linkedin.com/in/rivasandiajaya/

 

 

 

12.8.2019

Laos – tuntematon ja alihyödynnetty markkina 14.6.2019

Suomi-Asean Kauppayhdistys ry kutsui Laosin Euroopan kauppakamarin johtajan Ramon Bruesselerin Suomeen ja järjesti yhteistyössä Business Finlandin kanssa 14.6.2019 aamiaistilaisuuden, jossa Ramon kertoi Laosin taloudesta, elinkeinoympäristöstä ja suomalaisyrityksiä kiinnostavista liiketoimintamahdollisuuksista.

Ramonin esityksestä opimme mm. että Laosin talouskasvun ennustetaan olevan tänä vuonna 10. nopeinta maailmassa 7 %:n kasvulla tehden Laosista nopeimmin kasvavan Asean-talouden. Maan talous nojaa vahvasti maatalouteen, kaivosteollisuuteen ja energiateollisuuteen tehtävistä ulkomaalaisista investoinneista. Laosin kiistattomana etuna on sen strategisesti hyvä sijainti Asean-alueen ja Kiinan välissä. Laos on poliittisesti vakaa maa. Maa tarjoaa alhaiset työvoimakustannukset sekä yritysystävällisen lainsäädännön ja jatkuvia elinkeinoelämää tukevia uudistuksia. Ulkomaalaisten yritysten suurin haaste Laosissa on löytää osaavia työntekijöitä, koska maan koulutusjärjestelmässä on merkittäviä puutteita.

Laos tarjoaa vielä monilla sektoreilla melko vähän kilpaillut markkinat, jossa kaupunkien keskiluokka kasvaa nopeasti. Suomi-Asean Kauppayhdistys ry kiittää omasta puolestaan kaikkia aamiaistilaisuuteen osallistuneita.

31.5.2019

Vietnam-Finland Business Forum 27.5.2019

 

Finland-ASEAN Business Association, together with Business Finland, Ministry for Foreign Affairs, Finnpartnership, and Finnfund, welcomed Vietnam Trade Promotion Agency and a large Vietnamese delegation into Finland this week.

 • At the Forum we learned that:
  • There are many business opportunities in Vietnam in areas such as Energy, Bio Energy, Smart Cities, Education, Forestry
  • Vietnamese business is growing and Vietnam is opening new trade opportunities
  • We share 46 years of diplomatic relations and friendship
  • Macro-economic development and sustainable growth is taking place
  • Vietnam is moving from agriculture towards industrial developing sectors on top of traditional oil, rice, textile towards electronics and components
  • Great business potential for Finnish companies due to young and high productive population
  • Interesting investment opportunities in Binh Dinh Province having favorable investment conditions
  • Kai Lemmetti shared his experience of successful establishment of IWA company in Vietnam operating in software sector
  • It was also promising to hear that Free Trade Agreement between Vietnam and EU is currently under preparation
  • International Industry Standards and approval procedures are under implementation
  • BEAM program and other business and development opportunities were presented. 140 ongoing projects
  • We learned about Market Match services and opportunities
  • We learned also about financing opportunities and available financing instruments

The Business Association wants to warmly thank all partners for making the Business Forum successfull!

Kim Lucander, Vice-Chair of Finland-ASEAN Business Association

24.5.2019

Riding the next Asian tiger: Philippines Business Briefing 20.5.2019

 

Finland-ASEAN Business Association welcomed Ms. Carol Dominguez, President and CEO of John Clements Consultants, Inc., one of the Philippines’ leading providers of human resources and leadership development services, to meet with members in Helsinki in May.

Ms. Dominguez introduced the booming, consumer-driven economy that holds numerous opportunities for European businesses.  The Philippines has one of the fastest growing economies in Asia, and it has a young, service-minded workforce that is highly valued by Western companies operating in the country.  These resilient, adaptable, hard-working people are also increasingly being recruited to work abroad and thereby help address labor shortfalls in both Western and Asian nations.

According to Ms. Dominguez, European companies have opportunities to invest in infrastructure, manufacturing, consumer goods, and shared service centers in the Philippines. The key is to find trusted partners in the country, and that is where John Clements Consultants can assist.

More information: Carol Dominguez, CEO, John Clements Consultants, Inc. cvdominguez@johnclements.com +63-917-827-0935

 

17.5.2019

Tuyen Qang -maakunta Vietnamissa toivoo korkean teknologian investointeja Suomesta

Suomi-Asean kauppayhdistys ry isännöi Vietnamin Tuyen Quang -maakunnan johtoa ja yritysdelegaatiota Helsingissä 14.5.2019.

Tuyen Quang -maakunta on voimakkaasti kehittyvä ja kehittymään pyrkivä maakunta pohjois-Vietnamissa lähellä Hanoita. Suomi-Asean kauppayhdistys järjesti verkottumis- ja tutustumistapaamisen suomalaisyritysten ja delegaation jäsenten välille. Delegaation ja suomalaisyritysten esittelyiden lisäksi tilaisuudessa pitivät puheenvuorot Vietnamin Suomen suurlähettiläs sekä Finnfundin edustaja.

Maakunnassa tarvitaan lisää korkeaa teknologiaa erityisesti maa- ja metsätaloudessa, jätteiden ja jäteveden käsittelyssä, ympäristön suojelemisessa sekä lääketeollisuudessa. Lisäksi maakuntaan toivotetaan tervetulleeksi koulutukseen liittyvät hankkeet niin varhaiskasvatuksen että korkean asteen koulutuksen sektoreilla. Tuyen Quang -maakunnan tarjoamista liiketoimintamahdollisuuksista ja delegaation yhteystiedoista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä kauppayhdistyksen puheenjohtajaan Jani Kauloon (kaulo@asiafinland.com).

 

14.5.2019

Suomi-Asean kauppayhdistyksen vuosikokous 2019 ja Malesian suurlähettiläs H.E. John K. Samuel

 

Suomi-Asean Kauppayhdistys ry:n varsinainen vuosikokous pidettiin 8.5.2019 Marskin salissa World Trade Center Helsingissä. Kauppayhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Jani Kaulo, Asia-Finland Law Consulting Oy ja varapuheenjohtajana Kim Lucander, Pöyry Finland Oy. Hallituksen muina jäseninä jatkavat Pekka Hemmi (Nordic Ventures Finland Oy), Niina Ilveskivi-Tuomala (Varova Oy), Vesa Kalenius (Handelsbanken) ja Jussi Tourunen (Finnfund). Uutena jäsenenä hallitukseen valittiin Juha Ritvala, UUKU Consulting Oy.

Varsinaisen vuosikokouksen jälkeen järjestetyn verkottumistilaisuuden puhujavieraat olivat Malesian suurlähettiläs John K. Samuel ja MIDA:n neuvonantaja Sunita Navaratnam. Sekä suurlähettiläs että MIDA:n neuvonantaja esittelivät Malesian tarjoamia investointi- ja liiketoimintamahdollisuuksia. Puheenvuoroista kävi ilmi, että suomalaisille vahvat sektorit puhdas teknologia ja koulutus (varhaiskasvatus ja korkea-asteen koulutus) tarjoavat mahdollisuuksia Malesiassa. Suurlähettiläs kannusti suomalaisia jäteveden käsittelyyn erikoistuneita yrityksiä suuntaamaan Malesiaan.

Malesian markkinoista kiinnostuneet yritykset voivat olla yhteydessä suoraan Sunita Navaratnamiin:

Malaysian Investment Development Authority (MIDA) 37, Karlavägen, Stockholm, Sweden

   T:  46 8 440 84 25              M: 46 709 96 45 48 E: stockholm@mida.gov.my

7.11.2018

Thai Nguyen -maakunnan delegaation vierailu 29.10.2018

”Thai Nguyen -maakunnan kansankomitean varapuheenjohtaja Trinh Viet Hung ja hänen delegaationsa Vietnamista vierailivat Suomi-Asean kauppayhdistyksen vieraana Helsingissä 29.10.2018. Suomi-Asean kauppayhdistys järjesti jäsenilleen ja muille suomalaisyrityksille seminaarin, jossa he pääsivät tapaamaan Thai Nguyen -delegaation jäseniä ja saivat tietoa alueella käynnistyvästä Eco Valley -investointihankkeesta, joka tarjoaa liiketoimintamahdollisuuksia myös suomalaisyrityksille. Lisäksi tilaisuudessa kuultiin esitykset Finnfundin ja ulkoministeriön tarjoamista rahoitusmahdollisuuksista Vietnamin projekteihin. Finland University ja Ekolaakson kauppakamari allekirjoittivat aiepöytäkirjan tilaisuuden päätteeksi.

Thai Nguyen -maakunta sijaitsee Hanoin pohjoispuolella ja on yksi Vietnamin dynaamisimmista ja nopeimmin kehittyvistä alueista.

Thai Nguyen –maakunnassa käynnistyi tänä vuonna Eco Valley -projekti alueeltaan 1,500 – 2.000 hehtaaria. Kokonaisinvestoinnin määrä on noin 23 miljoonaa euroa. Projektiin sisältyy: älykaupunkihanke (20 % maa-alueesta), korkea teknologia ja luomuviljely (30 %), suojeltu metsä turismille (50 %).

Delegaatio vierailu Suomessa etsimässä osaamista erityisesti näiltä sektoreilta:

– korkean teknologian maanviljely
– luomuviljely
– ruoan jalostus ja tuotanto
– varhaiskasvatus ja lasten koulutus
– veden ja jätteiden käsittely
– älykaupunkihankkeet (GIS)
– ekoturismi

Lisätietoja:

Jani Kaulo
Hallituksen puheenjohtaja
kaulo@asiafinland.com

28.8.2018

Cooperation agreement with Hanoi Association for SME Enterprises signed

The Finland-ASEAN Trade Association has signed a memorandum of understanding with The Trade Promotion and Enterprise Support Center (TPESC)/Hanoi Association for Small and Medium Enterprises on 27.8.

TPESC is an organization promoting two-way trade and investment between enterprises in Vietnam and those in EU countries. TPESC carries out trade promotion activities in different fields such as: high-tech agriculture/foodstuff/know-how exchange in cleantech for environmental protection/waster & water management technology/healthcare/education etc.
TPESC can manage and coordinate all financial sources to support SME enterprises, not only in Hanoi but also in 64 provinces in Vietnam.
TPESC organizes workshops, exhibitions, business match-making, trade fairs, study tours and visits for capacity and knowledge enhancement.

More information about Trade Promotion and Enterprise Support Center (TPESC): www.hanoisme.vn
Contact person: Ms. Luong Hong (Rosy), hn.sme.association@gmail.com / Tel. +84 904 406 208

The cooperation between the Business Association and the TPESC includes sharing information about investment opportunities, trade fairs and exhibitions as well as business environment and economic data