Aika              Perjantai, 19.8.2022 klo 9 – 11
(Tilaisuuteen voi osallistua joko paikan päällä tai eteänä Teamsin kautta.)

Paikka          WTC Helsinki, Aleksanterinkatu 17, 00100 Helsinki

Keski-Aasia on pinta-alaltaan ja luonnonvaroiltaan valtaisalta alue silkkitien varrella. Energiarikkaassa Kazakstanissa luvassa on siirtymä vihreämpään, omavaraisempaan ja monipuolisempaan talouteen. Väki- ja mineraalirikas, varsin teollinen Uzbekistan kasvaa nopeasti, mahdollistaen paikan lunastamisen maailmanluokan kehittyvien markkinoiden joukossa. Lisäksi kaasuntuottaja Turkmenistanissa ja mineraalivarakkaassa Tadžikistanissa mahdollisuudet odottavat löytäjäänsä.

Etelä-Kaukasia on yllättävän läheltä löytyvä, logistisesti tärkeä alue, joka pitää sisällään liiketoimintaympäristöltään helpon Georgian, ostovoimaisen Azerbaidzhanin ja vahvaa IT- ja luovaa osaamista tarjoavan Armenian.

Ukrainassa lyhyen aikavälin liiketoimintamahdollisuuksia rajoittaa haastava sotatilanne. Maassa piilee kuitenkin huomattava pitkän aikavälin potentiaali siirryttäessä kohti jälleenrakennusta ja EU harmonisaatiota.

Tilaisuudessa puhuvat suurlähettiläs Soili Mäkeläinen-Buhanist (Kazakstan, Kirgisia), suurlähettiläs Ilkka Räisänen (Uzbekistan ja muu Keski-Aasia) ja kaupallinen neuvos Oskari Laukkanen (Ukraina sekä Etelä-Kaukasia).

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Enterprise Europe Network, Helsingin seudun kauppakamari, Suomi-Keskisen Itäeuroopan maiden kauppayhdistys ja ulkoministeriö.

Ilmoittautumiset 17.8.2022 mennessä tästä. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään no-show -maksu 25 euroa WTC Helsingin osalta.

TERVETULOA!