Korean perustiedot

-Korean tasavalta (대한민국, Daehan Minguk), epävirallisesti Etelä-Korea (한국, Hanguk)
-Yhteinen maaraja Korean demokraattisen kansantasavallan eli Pohjois-Korean kanssa sekä merialueraja lännessä Kiinan ja idässä Japanin kanssa.
-Pinta-ala on 100 364 km²
-57,7 miljoonaa asukasta
-Pääkaupunki: Soul 10 milj. asukasta.
-Muita kaupunkeja: Busan 3,5 milj. Daegu 2,5 milj. Incheon 2,9 milj. Gwangju 1,4 milj. Daejeon 1,5 Ulsan 1,2
-Per-capita GNI: USD 32,115
-Uskonto: Buddhismi, kristinusko
-Valuutta: won
-Kesäaika on +6 tuntia ja talviaika + 7 tuntia Suomen aikaan nähden.
-Maan tärkein kansainvälinen lentokenttä on Incheonin kansainvälinen lentoasema. Muita kansainvälisiä lentoasemia ovat Gimpo, Busan ja Jeju.
-Hintaso: Lounas 15-18€ ja illallinen 25-30€.
-Juomarahat: Koreassa ei ole tapana jättää juomarahaa.
-Sähkövirta: Jännite on 220 V
-Ruoka: Kimchi on kiinankaalista tai muista kasviksista hapatettu korealainen ruokalaji. Tulisuuden ja punaisen värin kimchi saa mausteista, kuten chileistä. Kimchi on osa korealaista identiteettiä ja kansallisruoka. Bulgogi on paistetusta, marinoidusta naudanlihasta tehty ruokalaji.
-Paikalllisia tapoja:
Korealaiset tervehtivät toisiaan yleensä kättelemällä, mutta myös kumartaminen on yleinen tapa.
Kasvojen säilyttäminen on erittäin tärkeää. Kannatta ottaa tarkemmin selvää tavoista.
Yksityiskodeissa on tapana ottaa kengät pois.

EU:n ja Etelä-Korean välinen vapaakauppasopimus

EU:n ja Etelä-Korean välinen vapaakauppasopimus poistaa lähes kaikista EU:sta tai Etelä-Koreasta peräisin olevien tavaroiden tuontitulleista, minkä ansiosta tuonti ja vienti on edullisempaa. Sopimus on ollut voimassa vuodesta 2011 lähtien.

Tutustu miten voit hyötyä EU:n ja Etelä-Korean välisestä vapaakauppasopimuksesta.
EU:n ja Etelä-Korean väliseen vapaakauppasopimukseen voi tutustua Euroopan komission sivuilla Access2Markets -portaalissa: suomeksi ja englanniksi.

Keskuskauppakamarin julkaisu “Askeleet EU:n kauppasopimusten hyödyntämiseen” auttaa etenkin pk-yrityksiä ymmärtämään EU:n kauppasopimusten merkitystä ja tarjoaa tiivistettyä ohjenuoraa niiden hyödyntämiseen keskittyen tullietuuksien saamiseen tavarakaupassa.

Matkustaminen ja logistiikka

Ajankohtaista
Koronapandemian vuoksi tilanne ja rajoitukset saattavat muuttua äkillisesti ja ennalta arvaamattomasti. Ajankohtaista tietoa löydät Suomen suurlähetystön verkkosivuilta
Suurlähetystö välittää ajankohtaista tietoa myös sosiaalisen median kanavillaan.

Yleinen turvallisuustilanne
Etelä-Korea on turvallinen matkailumaa, kun noudatat normaalia varovaisuutta ja pidät huolta omaisuudestasi.
Seuraa turvallisuuspoliittista tilannetta tiedotusvälineistä sekä Suomen Soulin-suurlähetystön verkkosivuilta ja sosiaalisesta mediasta, kun suunnittelet matkaa.
Lataa Matkapuhelimeesi Etelä-Korean viranomaisten englanninkielinen Emergency Ready App –sovellus, niin saat tietoa maan turvallisuustilanteesta.

Yleinen hätänumero on 119.

Lisätietoja:
Emergency Ready App -sovellus

Hyödylliset puhelinnumerot ja ohjeet turisteille englanniksi: Korean National Police
Agency

Ministry of Interior and Safety

Suorat lennot Souliin
Finnair lentää Helsingistä Souliin ilman välilaskuja viikon jokaisena päivänä. Lento kestää noin 9,5 tuntia.
Soul Incheonin kansainvälinen lentoasema (ICN)
Incheonin kansainvälinen lentoasema sijaitsee 50 kilometriä Soulista lounaaseen.

Suorat lennot Busaniin
Finnair lentää suoraan reitillä Helsinki–Busan 28.3.–28.10.2022 kolme kertaa viikossa maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina.
Etelä-Korean toiseksi suurin kaupunki, Busan, sijaitsee maan etelärannikolla. Tässä satamakaupungissa yhdistyvät kaunis luonto ja vilkas suurkaupunki.

Gimaen kansainvälinen lentoasema (PUS)
Lentoasema sijaitsee 18 kilometrin päässä Busanin keskustasta.

Finnair Korea

Ruoka

Kimchi – on kiinankaalista tai muista kasviksista hapatettu korealainen ruokalaji. Tulisuuden ja punaisen värin kimchi saa mausteista, kuten chileistä. Kimchi on osa korealaista identiteettiä ja kansallisruoka.
Bulgogi – marinoitua lihaa ja tuoreita vihanneksia, jotka kypsennetään itse pöytägrillissä ja kääritään salaatinlehteen.
Bibimbap – tyypillinen riisiruoka, joka sisältää viipaloitua lihaa ja vihanneksia.
Kimmari – uppopaistettuja nuudeli-merilevärullia.
Gimbap – korealainen ruoka, jossa keitetty riisi ja useat muut ainesosat on rullattu gimiin, kuivattuihin merileväarkkeihin.
Korealaista paistettua kanaa – mehukasta kanaa ohuella, rapealla kuorella.
Bibim naeng myun – korealainen kylmä nuudeliannos ohuista, hieman sitkeistä tattarinuudeleista.
Sikhye – perinteinen eteläkorealainen makea jälkiruokajuoma, joka on tehty mallasjauheesta ja riisistä.
Soju – paikallinen alkoholijuoma.
Olut – paikallisia merkkejä on useita.