Suomi-Kiina kauppayhdistyksen Kiina-selvitys – Kiina-osaaminen Suomessa suhteessa elinkeinoelämän tarpeisiin ja Kiinan tilannekuva

Arvoisa suomalainen Kiina – kumppani,

Viime vuosina Kiinan merkitys Suomen kauppa- ja investointikumppanina on merkittävästi kasvanut. Samalla erilaisten Kiina-toimijoiden ja hankkeiden määrä on lisääntynyt, mutta mitä yritykset odottavat näiltä hankkeilta ja toimijoilta? Jäsenyritysten toiveesta Suomi – Kiina kauppayhdistys yhdessä Keskuskauppakamarin kanssa on toteuttanut Kiina – selvityksen Suomessa, jossa arvioidaan, millaista Kiina-osaamista ja verkostoja Suomesta löytyy ja miten ne tällä hetkellä palvelet erityisesti yritysten tarpeita ja ennen kaikkea miten Suomi-Kiina kauppayhdistyksen toimintaa halutaan  kehittää.

Kutsumme kauppayhdistyksen jäsenyritykset ja sidosryhmät yhteiseen avoimeen tilaisuuteen, jossa perehdytään selvityksessä esiin nousseisiin aiheisiin, keskustellaan nykyisestä Kiina-osaamisesta Suomessa ja sen mahdollisesta kehittämisestä, ja käydä läpi Kiina-tilannekatsaus eri toimijoiden näkökulmasta.

Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi tilaisuuteen. Kutsun saa laittaa eteenpäin omassa organisaatiossanne relevanteille Kiina- kumppaneille.

AIKA: Keskiviikko 2.9.2020 klo 15.30 – 18.00
PAIKKA: Ravintola Palace, Eteläranta 10, 00130 Helsinki

OHJELMA:

15.30 Tilaisuus alkaa, kahvi

15.40 Tervetuloa, Päivi Leiwo, Suomi – Kiina kauppayhdistyksen puheenjohtaja

15.45 Kiina – selvitys, Päivi Leiwo ja selvityksen toteuttaja Ville Vuorensola

16.00 Paneelikeskustelu

• Moderoija Päivi Leiwo, puheenjohtaja, Suomi – Kiina kauppayhdistys
    Osallistujat:
  • Piritta Asunmaa, Amerikan ja Aasian osaston osastopäällikkö, Ulkoministeriö
  • Hanna Laurén, johtaja, Kauppapolitiikka, Elinkeinoelämän keskusliitto
  • Riikka Nuutilainen, vanhempi ekonomisti, Suomen Pankin Siirtymätalouksien tutkimuslaitos (BOFIT)