Toimintakertomus

TOIMINTA

Vuosi 2016 oli yhdistyksen 33. toimintavuosi.

Vuosikokous
Kauppayhdistyksen vuosikokous pidettiin huhtikuun 12. päivänä Ravintola Sunnissa Helsingissä. Vuosikokoukseen osallistui 15 henkilöä. Vuosi¬kokouksen puheenjohtajana toimi kauppayhdistyksen puheenjohtaja Jukka Nuortio.
Vuosikokousasioiden jälkeen lounaspuhujavieraana oli Intian Suomen suurlähettiläs H.E. Mr. Ashok Kumar Sharma. Suurlähettiläs alusti keskustelun aiheenaan ”Katsaus Intian taloudelliseen tilanteeseen”.

Muu toiminta
13.5. järjestettiin aamiaistilaisuus teemalla ”Ajankohtaista Intian taloudesta”. Tilaisuuden puhujavieras oli Kaj Paulamäki, analyytikko, Nordea Markets. Kauppayhdistyksen puheenjohtaja Jukka Nuortio, Nordea, kertoi kaupanrahoitukseen liittyvistä aiheista.
Tilaisuuteen osallistui kauppayhdistyksen jäsenyritysten lisäksi Tekesin TechEmerge -hakuun osallistuneita yrityksiä.

3.6. järjestettiin verkostoitumistilaisuus, jonka puhujavieras oli tohtori Anand Sethi, Finnfundin neuvonantaja Intiassa. Anand Sethi on myös New Delhissä toimivan Indo-Finnish Business Forumin hallituksen jäsen.

2.9. järjestettiin lounaskokous, jonka puhujavieras oli Suomen Intian suurlähettiläs Aapo Pölhö. Tilaisuuteen osallistui myös syyskuun alussa New Delhissä suurlähettiläänä aloittanut Nina Vaskunlahti.

4.11. järjestettiin INDO-FINLAND Business seminaari Mr. Piyush Goyalin, Indian Minister of State with Independent Charge for Power, Coal, New and Renewable Energy and Mines, Suomen vierailun yhteydessä. Kauppayhdistys oli yhteistyökumppanina seminaarissa yhdessä Finpron ja Ulkoasiainministeriön kanssa.

20.12. järjestettiin jäsentilaisuus teemalla ”Ajankohtaista Intian verotuksesta”. Tilaisuudessa puhujavieraat Kennet Pettersson, partner, ja Laura Lahdenperä, manager, international tax services, Ernst & Young Oy, kertoivat Intiassa toimivien suomalaisyhtiöiden kokemuksia veroasioista sekä viimeaikaisista merkittävimmistä kehityksistä Intian verotuksessa.

Lisäksi kauppayhdistyksen jäsenille tiedotettiin lisäksi muista Intiaan liittyvistä tilaisuuksista ja virallisista vierailuista.

TALOUS
Vuonna 2016 kauppayhdistyksen jäsenmaksu oli 150,- euroa yritysjäseniltä ja 20,- euroa henkilöjäseniltä. Kauppayhdistyksellä oli jäsenmaksutuloja 3.950,- euroa. Tilikauden alijäämä -2.368,26 oli euroa.

JÄSENET
Vuoden 2016 lopussa kauppayhdistyksessä oli 31 yritys- ja yhteisöjäsentä, 9 henkilöjäsentä ja kaksi kunniajäsentä.

HALLITUS
Huhtikuun 12. päivänä pidetyssä vuosikokouksessa hallituksen kokoonpano muodostui seuraavaksi:
Puheenjohtaja:
Jukka Nuortio, Nordea Pankki Suomi Oyj
Varapuheenjohtajat:
Urs Pennanen, Metso Oyj
Markku Rannema, Agility Logistics Oy Ab
Muut jäsenet:
Hannamaija Fontell, Biolan Oy
Titta Heikkinen, Nokia Corporation
Antero Lahtinen, henkilöjäsen
Auli Pere, Tekes
Juha-Pekka Tuomipuu, FINNFUND
Risto Venermo, Futurice Oy

Kunniapuheenjohtaja Bertil Ekensten-Möller

Toimintavuoden aikana kauppayhdistyksen hallitus kokoontui kolme kertaa; 13.1., 23.3. ja 20.12. Hallitus käsitteli kokouksissaan mm. vuosikokousasioita ja kauppayhdistyksen toimintaa.

TOIMINNANTARKASTAJAT
Toiminnantarkastajina toimivat vuonna 2016 Kaisa Lillqvist ja Pekka Lindholm ja heidän varamiehinään Jaana Pukkila ja Pekka Rautalahti.

SIHTEERI JA TOIMISTO
Kauppayhdistyksen sihteerinä toimi asiantuntija Hanna-Leena Harma, Keskuskauppakamari.

Suomalais-Intialainen kauppayhdistys
c/o Keskuskauppakamari