Vuosikertomus

VUOSIKERTOMUS 2017 – yhdistyksen 43. toimintavuosi

Kauppayhdistyksen hallitus

Yhdistyksen hallituksen vuonna 2017 muodostivat:

Martti Haario
Varapuheenjohtaja
Tytti Sirola, Bluet Oy Ltd
Muut jäsenet
Petri Aho, Nordea Bank AB (publ), Suomen sivuliike
Sampo Antti, Corenso United Oy Ab
Teppo Itälä, Finntrepo Oy
Seppo Keränen, Finpro Oy
Päivi Käri-Zein
Markus Louhivuori, Patria Land Systems Oy
Tuomo Nuottimäki, Glaston Corporation
Tommi Rantanen, Halton Marine Oy
Ilkka Teivonen, Temet Oy
Markus Tuukkanen, Finnish Water Forum.

Yhdistyksen sihteerinä toimi Hanna-Leena Harma, Keskuskauppakamari.

Kauppayhdistyksen jäsenistö

Vuoden 2017 lopussa jäseniä oli 70, joista yritys- ja yhteisöjäseniä 46 ja henkilöjäseniä 24.

Hallituksen kokoukset

Suomalais-Arabialaisen kauppayhdistyksen hallitus kokoontui toimintavuoden aikana kaksi kertaa.

Kauppayhdistyksen toiminta 2017

Vuosikokous
Kauppayhdistyksen vuosikokous järjestettiin 23. toukokuuta Ravintola Lasipalatsissa. Varsinaisen vuosikokouksen jälkeen järjestettävälle lounaalle osallistui Suomen ja Saudi-Arabian väliseen yhteiskomission kokoukseen osallistuvien Council of Saudi Chambers, Ministry of Commerce and Investment sekä Ministry of Economy and Ministry of Finance edustajat.

Muut kauppayhdistyksen jäsentilaisuudet
23. maaliskuuta järjestettiin verkostoitumistilaisuus palestiinalaisen delegaation, PalTrade ja Ulkoministeriön edeustajat, Suomen vierailun yhteydessä. Tilaisuudessa puhuivat Rana Ahmad Abusibaa, Head of the Economic Affairs Department, Ministry of Foreign Affairs; Hanan Taha-Rayyan, CEO, PalTrade ja Shawqi Makhtoob, Trade Policy Director, PalTrade
Kauppayhdistys vastasi delegaation vierailuohjelmasta kokonaisuudessaan.

6. huhtikuuta järjestettiin keskustelutilaisuus ”Why Bahrain for Technology Companies”. Tilaisuuden puhujavieras oli John Kilmartin, Executive Director – ICT of the Bahrain Economic Development. Tilaisuudessa oli paikalla myös Ameena Al Shirawi, Executive, ICT – Business Development, Bahrain EDB sekä Geert Hovens, Director – Netherlands/Flanders/Denmark/Finland, Bahrain EDB.

27. huhtikuuta kauppayhdistys yhteistyössä Haaga-Helian, Suomalais-Arabialainen Yhdistys SARABin ja Cleantech Finlandin kanssa järjesti ”Arabic Business Culture – focus on startups” -seminaarin. Tilaisuudessa puhuivat mm. kauppayhdistyksen hallituksen jäsenet Päivi Käri-Zein ja Tytti Sirola, Bluet Oy.

30. toukokuuta kauppayhdistys yhteistyössä Euromed Investin, Helsingin seudun kauppakamarin/Enterprise Europe Network, Keskuskauppakamarin ja Eurochambresin kanssa seminaarin ” EU Mediterranean Roadshow in Northern EU focusing on the green energy sector”.

Perinteinen suurlähettilästapaaminen järjestettiin 24. elokuuta Kansallissalissa Helsingissä. Tilaisuuden puhujavieras oli Abdulla Mohammed Al Awar, CEO of Dubai Islamic Economy Development Centre.

11. joulukuuta järjestettiin esitelmätilaisuus Algerian suurlähetystössä. Algerian suurlähettiläs Nawal Settouti teki ajankohtaiskatsauksen Algerian taloudelliseen ja poliittiseen tilanteeseen.

Muu toiminta
Kauppayhdistyksen jäsenille välitettiin toimintavuoden aikana tietoa useista muiden toimijoiden (mm. Team Finland, Suomen Lähi-idän instituutin säätiö, Helsingin seudun kauppakamari, Haaga-Helia, SARAB) järjestämistä tilaisuuksista. Kauppayhdistyksen jäsenille lähetettiin toimintavuoden kuluessa Suomen ja Lähi-idän maiden väliseen kauppaan liittyvää materiaalia sähköpostilla.

Hallituksen jäsenet ovat tavanneet Suomen ja Arabimaiden suurlähettiläitä sekä Ulkoasiainministeriön edustajia tiiviisti edellisvuosien tapaan.

Suomalais-Arabialaisen kauppayhdistyksen www-sivut osoitteessa www.kauppayhdistys.fi toimivat yhtenä tukipilarina yhdistyksen tiedotuksessa.

Kauppayhdistyksen talous

Jäsenmaksun suuruus kertomusvuonna oli yritysjäseniltä 190,- euroa ja henkilöjäseniltä 45,- euroa.
Tilikauden 2017 alijäämä -2.355,07 euroa esitetään kirjattavaksi voitto- ja tappiotilille.

Hallintopalvelut

Yhdistyksen hallintopalvelut hoiti 1.1.-31.12.2017 Keskuskauppakamari.

Helsingissä, helmikuussa 2018
Suomalais-Arabialainen kauppayhdistys SAKY ry